Cheesecake med mango og blåbær

Cheesecake med mango og blåbær

Skøn cheesecake med lækkert fyld af mango og blåbær.

Ca. 10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Bund:
  • 175 g knuste kiks
  • 75 g pecan eller valnødder
  • 75 g smeltet smør
  • Fyld:
  • 1 moden mango (200 g frugtkød)
  • 1 usprøjtet citron, lime eller appelsin
  • 200 g sukker
  • 500 g flødeost
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 æg
  • Topping:
  • 200 g frosne blåbær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 3 spsk vand

  1. Tænd ovnen på 225grader. Knus kikseneog hak nødderne fint.Bland det sammen medsmeltet smør og presdet ud i bunden af ensmurt springform (24cm).
  2. Skær mangofrugtenigennem på hverside af den flade stenog skær skrællen afHjemmet nr. 45 · 2006 · 21frugtkødet. Blend dettil puré sammen medfintrevet citrusskal og 3spsk saft. Tilsæt sukker,flødeost og vanilje. Røræggene i ét ad gangenuden at piske luft i cremen.
  3. Hæld cremen i formenog sæt den i ovnen10 min. Skru ned til 150grader og bag kagenfærdig, ca. 50 min. Ladkagen afkøle i formen.
  4. Kom bær, vand, citronsaftog sukker i en grydeog giv det et opkogunder omrøring. Rørkartoffelmel ud i koldtvand. Tag gryden af varmenog rør kartoffelmeli. Hæld det i en skål tilafkøling. Hæld bærreneover kagen og stil den ikøleskab min. 3 timer.
  5. Løsn kagen med enkniv, åbn formen og flytkagen over på et fad.