Cheesecake med mango og blåbær
Skøn cheesecake med lækkert fyld af mango og blåbær.
Ca. 10 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Bund:
- 175 g knuste kiks
- 75 g pecan eller valnødder
- 75 g smeltet smør
- Fyld:
- 1 moden mango (200 g frugtkød)
- 1 usprøjtet citron, lime eller appelsin
- 200 g sukker
- 500 g flødeost
- 1 tsk vaniljepulver
- 4 æg
- Topping:
- 200 g frosne blåbær
- 1 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 4 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel
- 3 spsk vand
- Tænd ovnen på 225grader. Knus kikseneog hak nødderne fint.Bland det sammen medsmeltet smør og presdet ud i bunden af ensmurt springform (24cm).
- Skær mangofrugtenigennem på hverside af den flade stenog skær skrællen afHjemmet nr. 45 · 2006 · 21frugtkødet. Blend dettil puré sammen medfintrevet citrusskal og 3spsk saft. Tilsæt sukker,flødeost og vanilje. Røræggene i ét ad gangenuden at piske luft i cremen.
- Hæld cremen i formenog sæt den i ovnen10 min. Skru ned til 150grader og bag kagenfærdig, ca. 50 min. Ladkagen afkøle i formen.
- Kom bær, vand, citronsaftog sukker i en grydeog giv det et opkogunder omrøring. Rørkartoffelmel ud i koldtvand. Tag gryden af varmenog rør kartoffelmeli. Hæld det i en skål tilafkøling. Hæld bærreneover kagen og stil den ikøleskab min. 3 timer.
- Løsn kagen med enkniv, åbn formen og flytkagen over på et fad.