Citronfromage

Citronfromage

En lækker, syrlig og frisk dessert, som mormor lavede den. Citronfromage med blåbær på toppen.

6 personer

Ingredienser

  • 5 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
  • 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de småbægre
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • evt. 1 dl piskefløde
  • reven citronskal
  • gerne friske blåbær

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med citronskal, flødeskum og blåbær.