Ingredienser

  • (8 pers.)
  • 80 g fedtfattige digestive kiks
  • 2 spsk. olie
  • 3 blade husblas
  • 1 spsk. vand
  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl limesaft eller appelsinsaft
  • 150 g sukker
  • 100 g light flødeost
  • 1 dl cremefraiche 9 % eller græsk yoghurt
  • 2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
  • 3 pasteuriserede æggehvider (svarer til 2 af de små bægre)
  • Pynt:
  • reven skal af citron, lime eller appelsin, brug usprøjtet skal

  1. Miks kiksene sammen med olie i en foodprocessor. Dejen hænger ikke helt sammen, men det gør ikke noget. Fordel massen i små forme eller kopper. Her har vi brugt amerikanske muffinsforme som bl.a. kan købes i SuperBest. Stil formene i køleskabet.
  2. Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Kog citronsaft, limesaft og sukker sammen 5 min. Tag husblassen op, og knug den. Tag gryden fra varmen, og smelthusblassen heri. Afkøl denne blanding, til den er lunken.
  3. Pisk flødeost og cremefraiche sammen. Pisk sukkerlagen i sammen med citronskal. Pisk æggehviderne stive, og venddem i. Fordel denne masse over kiksene. Lad det stivne i køleskab ca. 6 timer. Spis kagerne pyntet med reven citrusskal.