Citrus cheesecakes
Ingredienser
- (8 pers.)
- 80 g fedtfattige digestive kiks
- 2 spsk. olie
- 3 blade husblas
- 1 spsk. vand
- ½ dl citronsaft
- ½ dl limesaft eller appelsinsaft
- 150 g sukker
- 100 g light flødeost
- 1 dl cremefraiche 9 % eller græsk yoghurt
- 2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
- 3 pasteuriserede æggehvider (svarer til 2 af de små bægre)
- Pynt:
- reven skal af citron, lime eller appelsin, brug usprøjtet skal
- Miks kiksene sammen med olie i en foodprocessor. Dejen hænger ikke helt sammen, men det gør ikke noget. Fordel massen i små forme eller kopper. Her har vi brugt amerikanske muffinsforme som bl.a. kan købes i SuperBest. Stil formene i køleskabet.
- Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Kog citronsaft, limesaft og sukker sammen 5 min. Tag husblassen op, og knug den. Tag gryden fra varmen, og smelthusblassen heri. Afkøl denne blanding, til den er lunken.
- Pisk flødeost og cremefraiche sammen. Pisk sukkerlagen i sammen med citronskal. Pisk æggehviderne stive, og venddem i. Fordel denne masse over kiksene. Lad det stivne i køleskab ca. 6 timer. Spis kagerne pyntet med reven citrusskal.