Julekrans med marcipanfyld
Her er en dejlig julekringle formet til en krans med fyld af marcipan, korender og syltet appelsinskal. Vi har sat lys i, så ligner den næsten den smukke Luciakrans, som Luciabruden har på til Luciaoptoget.
Julekrans med marcipanfyld
- Arbejdstid: 40 min.
- Hævetid: 1 time og 30 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Fryse-egnet
- 1 pakke gær
- 2 dl mælk
- 2 æg (sammenpiskede)
- 1 tsk sukker
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk st. kardemomme
- ca. 500 g hvedemel
- 150 g smør (blødt)
- Fyld:
- 100 g smør (blødt)
- 100 g brun farin
- 100 g rå ren marcipan (revet)
- 3 spsk korender eller rosiner
- 25 g syltet appelsinskal (hakket)
- Pensling:
- 1 sammenpisket æg
- perlesukker
- Pynt:
- 4 stearinlys i lysmanchetter og sløjfebånd
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen godt.
- Tilsæt klatter af smør og arbejd dem ind i dejen. Dejen skal hænge sammen, men skal være lidt blød. Læg et viskestykkeover skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.Rør fyldet sammen.
- Rul dejen ud i et stykke på ca. 45x30 cm. Smør fyldet ud på dejstykket og tril det sammen til en roulade. Saml til enkrans på et stykke bagepapir på bageplade.
- Lad kransen efterhæve 30 min. Pensl med æg og drys godt med perlesukker over den. Bag i midten af ovnen ved 175 grader ca. 45 min., til den lyder hult, når man banker på den.
- Lad kransen afkøle på bagerist. Lav 4 huller til lys, sæt lysmanchetter i og pynt med sløjfer.