Julens fineste peberkager
Der er ikke noget, der spreder julestemning i huset som duften af peberkager. Gå i peberkageværkstedet, og tag årets julebagning til nye højder.
ca. 140 kager
Total:1 time
Ingredienser
- 2½ dl farin
- ¾ dl lys sirup
- ¾ dl vand
- 150 g smør, stuetemperatur
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kryddernellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1½ tsk natron
- 7-8 dl hvedemel
Grundopskrift på peberkagedej
- Hæld farin, sirup og vand i en gryde, og lad det koge op.
- Bland smør og krydderier.
- Hæld det gryden, og lad det smelte. Lad blandingen afkøle uden at røre rundt.
- Bland natron med ca. 6 dl mel. Rør det i sukkerblandingen til en glat dej. Tilsæt mere mel efter behov.
- Dæk dejen til med film, og lad den stå koldt i minimum nogle timer og helst til næste dag.
- Indstil ovnen til 175 grader.
- Tag en klat dej ad gangen, og ælt den glat på et meldrysset bord. Rul den tyndt ud. Lav kager i de ønskede former, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Glem ikke at lave et lille hul, hvis kagerne skal op og hænge.
- Bag kagerne midt i ovnen 8-10 minutter. Lad dem så afkøle på en rist, inden du evt. pynter dem.