Kanelpærer med flødeskum og chokolade

Kanelpærer med flødeskum og chokolade

En super nem og lækker afslutning på julefrokosten.

Ingredienser

  • 6-8 pærer
  • 6 spsk rørsukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl hakkede valnødder
  • 1½ dl hakket mørk chokolade.

Sådan gør du:

  1. Skræl pærerne, halver dem og skær/ drej kernehuset ud med en teske eller et paisiennejern, dvs. kuglejern.
  2. Bland rørsukker sammen med kanel. Kom pærerne i et ovnfast fad og drys dem med kanelsukker og kom et par smørklatter over. Bag pærerne i ovnen 25 min. ved 185 grader til pærerne er møre, stik i dem med en gaffel og tjek.
  3. Pisk fløden til skum.
  4. Anret kanelpærer med en skefuld flødeskum, lidt af siruppen fra bagningen af pærerne og drys med hakkede valnødder og chokolade.
  5. Prøv også risdessert med sirup og granatæble 
  6. Få mere inspiration til lækker julemad på altfordamerne.dk/jul/julemad/
  7. Prøv også Hjemmets skønne juleopskrifter på hjemmet.dk/Jul/Julemad/

TIP

I stedet for at lave din egen tærtedej kan du købe 250 g færdig tærtedej (f.eks. tærtedej med fuldkornsmel).