Risdessert med sirup og granatæble
Er du på jagt efter et alternativ til risalamande, så er her et godt bud. En vaniljemættet, fløjsblød risengrød kogt med stjerneanis og rundet af med mascarpone serveret let lun eller kold med en orangesirup og små "granater" som giver et sprødt og syrligt modsvar til den sødmefulde, milde dessert.
6
Ingredienser
- 180 g grødris
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 1 stjerneanis
- 1 l sødmælk
- 100 g hvidt sukker
- 200 g mascarpone
- orange-vaniljesirup:
- saft fra to appelsiner
- 1 vaniljestang
- 4 spsk sukker, måske mere, smag dig frem
- 1 granatæble
Sådan laver du risdessert
- Skyl risene under koldt vand og put dem i en tykbundet gryde med mælk, stjerneanis, sukker og vaniljestang. Bring mælken i kog og lad grøden simre under jævnlig omrøring i ca. 35-40 min. Risene skal have en smule bid, og grøden må gerne være en smule flydende, da den vil tykne, når den køler af. Tag gryden af varmen og fjern stjerneanisden. Vend vaniliekorn og mascarpone i den varme grød. Lad den køle af.
- Lav siruppen ved at bringe appelsinsaft og sukker og korn fra en vaniljestang i kog. Lad den simre i 4-5 min til sukkeret er opløst og siruppen begynder at tykne.
- Fjern skal og hinder fra granatæblet. Det gør du let ved at halvere granatæblet, hold det i hånden så skallen vender opad og bank på skallen med en grydeske – så drysser de små, dybrøde kerner ud.