Kyllingefrikassé med nye kartofler
Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler
4-5 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Kogetid: ca. 1 time
- 1 stor kylling
- 500 g suppeurter (f.eks. porre, selleri og gulerod)
- et par duske frisk
- løvstikke
- 1 tsk. hel peber
- 1 spsk. groft salt
- Fyld:
- 1 bundt grønne asparges
- 250 g nye gulerødder (evt. snack-gulerødder)
- 100 g fine grønne ærter (gerne friskbælgede)
- Sovs:
- 35 g smør
- 35 g hvedemel (½ dl)
- ½ liter suppe (fra kogningen)
- 1 dl piskefløde
- evt. lidt citronsaft
- Drys: dild og purløg
- Tilbehør: ca. 1 kg friskkogte nye kartofler
- Læg stykker af suppeurter, krydderier og krydderurter i bunden af en gryde.
- Del kyllingen i to stykker: skær igennem brystet, og klip den op i rygraden. Læg de to stykker kød ovenpå suppeurterne. Hæld vand i gryden, så kødet er dækket. Kog op, skum af, og tilsæt salt.
- Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 50 min., til det er mørt. Tag kødet op, si suppen, og kog den ind, til den smager godt.
- Fyld: Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skær dem i stykker på størrelse med de små gulerødder.
- Kog asparges og gulerødder i suppen fra kyllingen i 3-5 min. – afhængigt af tykkelse. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
- Sovs: Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til smørret er opsuget. Pisk suppen i lidt ad gangen, og kog sovsen ved svag varme under omrøring i 5-10 min. Tilsæt fløde.
- Træk skindet af kyllingestykkerne. Riv kødet fra benene. Vend kyllingekød og grøntsager i den rygende varme sovs, og tilsæt ærterne.
- Varm forsigtigt retten i et par min. under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Drys med dildduske og fint klippet purløg. Servér hønsefrikasséen med friskkogte nye kartofler.