Marengslagkage med mokkaskum
En rigtig smuk og elegant lagkage, hvor de oprindelige lagkagebunde er skiftet ud med tynde marengsbunde, hvilket giver en lettere, crispy og mere delikat kage.
Lagkage med marengsbund
Total:2 timer
Ingredienser
- Lagkagebunde af marengs
- 6 æggehvider
- saft af en halv citron
- 250 g sukker
- Chokoladeovertræk
- 300 g god, mørk chokolade
- Mokkaskum
- 7 dl piskefløde
- 2 spsk espressopulverkaffe
- 3 spsk flormelis
Sådan laver du lagkagen
- Marengsbunde:
- 1. Bland hviderne, citronsaft og sukker i en varmefast skål, og varm forsigtigt op under konstant om-røring, til sukkerkrystallerne er smeltede. Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsen er helt afkølet, stiv og blank.
- 2. Tegn 5 cirkler med en diameter på. ca. 24 cm på tre stykker bagepapir som passer til din bageplade (der skal være 2 bunde på 1 plade – den sidste kan ligge på risten) og spred marengsmassen ud i et tyndt lag – ca. 0,5-1 cm, på hver cirkel.
- 3. Bag bundene 1 time i ovnen på 125 grader, og lad dem stå, til de er afkølede. Bager du dem i en varmluftovn, skal temperaturen nedsættes med 20 grader.
- Chokoladeovertræk:
- Smelt den mørke chokolade over vandbad, og smør et tyndt lag ud over hver af bundene.
- Sådan samler du lagkagen:
- 1. Bland piskefløde, espressopulver og flormelis og pisk til blødt flødeskum.
- 2. Læg mokkaskum og marengsbunde lagvis, top med flødeskum og revet mørk chokolade og sæt lagkagen på køl, i et par timer før du skærer i den.