Sådan laver du marcipankage med friske bær

Marcipankage med friske bær

Marcipankage med mascarpone, der kan laves dagen i forvejen og blot pyntes lige inden servering.

10-12

Ingredienser

  • Bund:
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1-1½ lime, skal og saft heraf
  • Creme:
  • 4 blade husblas
  • 250 g mascarpone
  • 1 lime, saft og skal heraf
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 100 g flormelis
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt: blandende sommerbær

Sådan laver du marcipankage med sommerbær:

  1. Rør marcipan sammen med sukker og blødt smør (brug evt. en elpisker med dejkrog). Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen, og rør det jævnt. Rør til sidst
  2. limesaft og skal i.
  3. Smør dejen ud i en smurt springform på ca. 22 cm, og bag marcipanbunden 25-30 minutter, til den er færdigbagt. Afkøl bunden.
  4. Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme. Smelt husblassen over vandbad. Rør mascarpone, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål. Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum, og vend den i mascar-ponecremen.
  5. Kom cremen i springformen oven på den bagte, afkølede marcipanbund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet minimum 4 timer.
  6. Tag kagen ud af springformen, og anret den på et fad. Pynt med friske bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær og evt. lidt mynteblade.

Tip:

Lav kagen 1-2 dage, inden der kommer gæster, og opbevar den i køleskabet. Så er det blot alle de lækre bær, som skal på toppen af kagen inden servering.