Marcipankage med friske bær
Marcipankage med mascarpone, der kan laves dagen i forvejen og blot pyntes lige inden servering.
10-12
Ingredienser
- Bund:
- 200 g marcipan, groftrevet
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 4 æg
- 100 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1-1½ lime, skal og saft heraf
- Creme:
- 4 blade husblas
- 250 g mascarpone
- 1 lime, saft og skal heraf
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 100 g flormelis
- 3 dl piskefløde
- Pynt: blandende sommerbær
Sådan laver du marcipankage med sommerbær:
- Rør marcipan sammen med sukker og blødt smør (brug evt. en elpisker med dejkrog). Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen, og rør det jævnt. Rør til sidst
- limesaft og skal i.
- Smør dejen ud i en smurt springform på ca. 22 cm, og bag marcipanbunden 25-30 minutter, til den er færdigbagt. Afkøl bunden.
- Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme. Smelt husblassen over vandbad. Rør mascarpone, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål. Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum, og vend den i mascar-ponecremen.
- Kom cremen i springformen oven på den bagte, afkølede marcipanbund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet minimum 4 timer.
- Tag kagen ud af springformen, og anret den på et fad. Pynt med friske bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær og evt. lidt mynteblade.
PRØV OGSÅ: Krydret chokolade-orange-sorbet