Misosuppe med kylling og shiitakesvampe
Nem og sund japansk misosuppe med kylling og shiitakesvampe du kan lave på kun 20 minutter.
Næringsindhold
- Energi pr. person:492 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:36 %
- Kulhydrat:46 %
2 personer
Total:20 minutter
Fyld:
- 100 g tynde risnudler
- 200 g shiitakesvampe
- 1 spsk. olie til stegning
- 2 kyllinge- bryster
- ½ bundt forårsløg
- 2 gulerødder
- 1 liter kogende vand
- 3 spsk. misopaste
- 2-3 spsk. soja
- Saft af ½ lime
- ½-1 grøn chili
- ½ lime
- 1 håndfuld koriander
Sådan gør du
- Kom nudlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække, til de er møre. Gentag hvis nødvendigt.
- Steg svampene gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
- Skær kyllingen i strimler, og steg den i olie på den varme pande. Krydr dem med salt.
- Snit forårsløg fint, og lav julienne af gulerødderne eller skær dem i skrå skiver.
- Rør misoen ud i kogende vand. Misoen skal ikke koge.
- Smag til med soja og lime. Snit chili i tynde skiver og lime i både.
- Anrét kylling, nudler, svampe, forårsløg og gulerødder i store skåle.
- Hæld den varme suppe over, og top med chili, lime og koriander. Servér straks.