Misosuppe med kylling og shiitakesvampe

Misosuppe med kylling og shiitakesvampe

Nem og sund japansk misosuppe med kylling og shiitakesvampe du kan lave på kun 20 minutter.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    492 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    36 %
  • Kulhydrat:
    46 %

2 personer

Total:20 minutter

Fyld:

  • 100 g tynde risnudler
  • 200 g shiitakesvampe
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 2 kyllinge- bryster
  • ½ bundt forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 1 liter kogende vand
  • 3 spsk. misopaste
  • 2-3 spsk. soja
  • Saft af ½ lime
  • ½-1 grøn chili
  • ½ lime
  • 1 håndfuld koriander

Sådan gør du

  1. Kom nudlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække, til de er møre. Gentag hvis nødvendigt.
  2. Steg svampene gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
  3. Skær kyllingen i strimler, og steg den i olie på den varme pande. Krydr dem med salt.
  4. Snit forårsløg fint, og lav julienne af gulerødderne eller skær dem i skrå skiver.
  5. Rør misoen ud i kogende vand. Misoen skal ikke koge.
  6. Smag til med soja og lime. Snit chili i tynde skiver og lime i både.
  7. Anrét kylling, nudler, svampe, forårsløg og gulerødder i store skåle.
  8. Hæld den varme suppe over, og top med chili, lime og koriander. Servér straks.