Ingredienser

  • (1 stk.)
  • Bund:
  • 100 g smør
  • 200 g fint knuste digestive kiks
  • 75 g flormelis
  • Fyld:
  • 165 g blødt smør
  • 165 g flormelis
  • 4 store æg, piskede
  • saft og revet skal af en usprøjtet citron
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 400 g flødeost

  1. Smelt smørret, tilsæt knuste kiks og flormelis, og bland det hele godt. Tryk det ud i bunden og op ad kanten af en springform(ca. 20 cm). Bag bunden ved 190 gr. i ca. 8 min., og dæmp varmen til 165 gr.
  2. Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt æg, citron, mel og vaniljesukker, og pisk blandingen klumpfri. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til alt er godt blandet. Fyld massen i formen, og bag kagen i 1 time ved 165 gr. Sluk ovnen, åbn døren på klem, og lad kagen køle af i ovnen. Sæt den på køl til næste dag. Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal serveres.