New Yorker cheesecake
Ingredienser
- (1 stk.)
- Bund:
- 100 g smør
- 200 g fint knuste digestive kiks
- 75 g flormelis
- Fyld:
- 165 g blødt smør
- 165 g flormelis
- 4 store æg, piskede
- saft og revet skal af en usprøjtet citron
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 400 g flødeost
- Smelt smørret, tilsæt knuste kiks og flormelis, og bland det hele godt. Tryk det ud i bunden og op ad kanten af en springform(ca. 20 cm). Bag bunden ved 190 gr. i ca. 8 min., og dæmp varmen til 165 gr.
- Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt æg, citron, mel og vaniljesukker, og pisk blandingen klumpfri. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til alt er godt blandet. Fyld massen i formen, og bag kagen i 1 time ved 165 gr. Sluk ovnen, åbn døren på klem, og lad kagen køle af i ovnen. Sæt den på køl til næste dag. Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal serveres.