Jødekager
Kom alle julens velduftende krydderier i dit bagværk, det dufter og smager, så englene synger! Her får du opskriften på de klassiske julesmåkager, jødekager.
Ca. 50 stk. jødekager
Total:30 minutter
Ingredienser
- Dej til jødekager:
- 150 g smør
- 250 g hvedemel
- 100 g sukker
- 1 æg
- Pensling:
- 1 æg
- 50 g grofthakkede mandler
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk. kanel
Sådan bager du jødekager
- 1. Smuldr smørret i melet, og kom sukkeret i. tilsæt æg, og ælt hurtigt dejen sammen.
- 2. Stil dejen tildækket i køleskab en halv times tid, inden du udruller den til en tynd plade. udstik dejen i små runde kager, 5-6 cm i diameter. Stil dem på bagepapir. Pensl kagerne med sammenpisket æg. Bland mandler, sukker og kanel, og drys det over kagerne.
- Bag kagerne ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe 6-8 min.