Nem opskrift: Verdens bedste peberkager med juleglasur
Om du laver dine peberkager for at spise dem, eller for at bruge dem til pynt, er op til dig - begge dele er selvfølgelig også en mulighed.
Antal: Mange peberkager
Total:45 minutter
Ingredienser
Dej til klassiske peberkager:
- 125 g smør
- 100 g brun farin
- 4 spsk mørk sirup
- 310 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 1 tsk natron
- ½ tsk hjortetakssalt
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt, sort peber
- 1 tsk stødt allehånde
Glasur til klassiske peberkager:
- ½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
- ca. 150 g flormelis
- evt. farve
Opskrift på Peberkager
- Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde under omrøring. Sigt mel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, stødt ingefær, kanel, peber og allehånde i en skål og rør den smeltede sukkermasse i. Rør til dejen er fast og nem at arbejde med.
- Dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så rul dejen ud med det samme.
- Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så dejen er ca. ½ cm tyk.
- Ælt dejen godt.
- Stik figurer ud efter ønske og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte.
- Lad dem køle af på pladen.
Opskrift på glasur til peberkager
- Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen.
- Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne.