Peberkager til jul

Nem opskrift: Verdens bedste peberkager med juleglasur

Om du laver dine peberkager for at spise dem, eller for at bruge dem til pynt, er op til dig - begge dele er selvfølgelig også en mulighed.

Antal: Mange peberkager

Total:45 minutter

Ingredienser

Dej til klassiske peberkager:

  • 125 g smør
  • 100 g brun farin
  • 4 spsk mørk sirup
  • 310 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk hjortetakssalt
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt, sort peber
  • 1 tsk stødt allehånde

Glasur til klassiske peberkager:

  • ½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
  • ca. 150 g flormelis
  • evt. farve

Opskrift på Peberkager

  1. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde under omrøring. Sigt mel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, stødt ingefær, kanel, peber og allehånde i en skål og rør den smeltede sukkermasse i. Rør til dejen er fast og nem at arbejde med.
  2. Dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så rul dejen ud med det samme.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så dejen er ca. ½ cm tyk.
  4. Ælt dejen godt.
  5. Stik figurer ud efter ønske og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte.
  6. Lad dem køle af på pladen.

Opskrift på glasur til peberkager

  1. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen.
  2. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne.

Vidste du...

... at dejen her også kan bruges til at lave et flot peberkagehus? Se, hvordan du bygger et mini-peberkage hus til at sætte på kakaokoppen her, men du kan klikke her for at få opskriften på et stort peberkagehus.

Du kan af din peberkage dej også lave både en flot dørkrans, et juletræ og endda julemandens kane. Vi har samlet alle opskrifterne her.

Brug peberkager som pynt

Hvis peberkagerne skal hænge op eller bruges som spiseligt pynt til juletræet, så husk at bore et lille hul i dem til snor eller bånd, når de er nybagte og stadig bløde.

Hvordan opbevarer jeg mine peberkager?

Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder fx en kagedåse i 1-2 uger, så kan du lige trylle en glasur frem og pynte i godt selskab.

Hvor længe kan peberkager holde sig?

Peberkager kan nemt holde 1-2 uger, hvis de er pakket godt ned i en lufttæt beholder.

Kan peberkagedej fryses?

Peberkagedej kan nemt fryses i op til en måned, mens den også kan holde sig på køl i op til fem dage. Tag blot dejen ud af køleskabet eller fryseren 20 minutter før, du vil rulle dejen ud, så den kan nå at tø lidt op.

Hvordan undgår jeg, at mine peberkager bliver bløde?

Når kagerne er bagt, så sørg for, at de er helt kolde, før de lægges ned i en lufttæt beholder.

For at bevare sprødheden bedst muligt, vent så med at pynte dine peberkager, til de skal spises eller hænges op.

Har du lavet for mange peberkager med pynt, så læg et stykke bagepapir mellem kagerne i kagedåsen, så de på den måde ikke optager fugt fra hinanden.

Hvad gør jeg, hvis mine peberkager er blevet bløde?

Oplever du, at du færdige kager bliver bløde, så kom tag eventuelt glasur af igen og bag dem 1-2 minutter i en forvarmet ovn - så er de klar igen.

Hvordan får jeg helt blank glasur?

Inden dine peberkager pyntes med glasur, så rør lidt æggehvide i din glasur - så får du hurtigt og nemt den flotte, blanke glasur.