Lav nemt selv de lækreste pistaciesnegle

Vi har tilsat grønne pistacienødder i remoncen til de luftige snegle, som får en ekstra skøn nøddesmag sammen med marcipanen. Pistaciesneglene er bagt i muffinforme, som giver nogle flotte, høje snegle.

20 stk.

Ingredienser

Dej

  • 1 ½ dl mælk
  • 100 g cremefraiche
  • 35 g gær
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 lille tsk salt
  • 100 g smør, blødt lidt smør til smøring af formen
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Remonce

  • 75 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 100 g usaltede pistacienødder, finthakket
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 1 æg

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 3 spsk vand

Desuden

  • 50 g usaltede pistacienødder, grofthakkede

Dej

  1. Kom mælk, cremefraiche, gær, æg, sukker og kardemomme i en røreskål, og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt.
  3. Tilsæt det bløde smør i små klumper, og ælt det grundigt ind i dejen, der skal blive blank og smidig og slippe skålen.
  4. Dæk dejen med et fugtigt klæde, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  5. Rør alle ingredienser, undtagen pistacienødderne, godt sammen i en skål.
  6. Tilsæt pistacienødderne og bland.
  7. Stil remoncen til side, til den skal bruges.
  8. Tag den færdighævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm.
  9. Smør remoncen ud på dejen.
  10. Rul dejen sammen, og skær den ud i 20 snegle.
  11. Smør 1-2 muffin-bageforme med smør, og sæt sneglene i hullerne.
  12. Dæk sneglene med et fugtigt klæde, og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
  13. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  14. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20 minutter midt i ovnen.
  15. Lad sneglene afkøle lidt, inden de tages ud af formen.
  16. Rør flormelis og vand sammen til en blank glasur.
  17. Kom glasur på sneglene, og pynt med hakkede pistacienødder.