Opskrifter: Gammeldaws dessert
Når det endelig skal være sødt, så skal det også være godt. Lav desserter og kager fra bunden som i mormors velduftende køkken.
Opskrifter fra Timm Vladimirs Køkken, Vores Børn.
Opskrifter fra Timm Vladimirs Køkken, Vores Børn.
10-12 stk.
Det skal du bruge
Lagkagebunde
250 g rørsukker
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. koldt vand
130 g rugbrød
120 g hasselnødder
2 spsk. hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. god kakao
2 spsk. bagepulver
5 pasteuriserede æggehvider
Creme
2 dl piskefløde
200 g mascarpone
30 g sukker
1 vaniljestang
500 g blåbær (gem lidt til pynt)
500 g hindbær (gem lidt til pynt)
Glasur
300 g mørk chokolade
3 dl fløde
flormelis til pynt
Sådan gør du
Lagkagebunde: Pisk sukker, æggeblommer og vand til en æggesnaps. Blend rugbrød, og rist nødder på en varm pande, lad dem køle, og smut dem, så skindet går af. Hak nødder fint. Bland rugbrød, mel, kakao, bagepulver og nødder, og vend det i æggesnapsen. Den skal føles sej.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i tre smurte forme (22 cm i diameter). Bag dem ved 200° i 10-14 min. Lad dem køle på en rist.
Creme og glasur: Pisk flødeskum, og bland med mascarpone. Tilsæt sukker og vaniljekorn. Læg lagkagebunde og creme i lag, og fordel bærrene i cremen. Hak chokoladen, og hæld den i en skål, der tåler varme.
Varm fløden til knap kogepunktet, og lad den simre 1 min. Hæld fløde i chokoladen, og lad den stå 5 min., før du rører det sammen. Hæld glasur over kagen, pynt med bær og flormelis.