Pistacietrekant med karamel og mørk chokolade

De lækreste pistacietrekanter med karamel og mørk chokolade

En både blød og sprød mundfuld, som minder lidt i smagen om en Toscatærte. Kagen består af mørdej toppet med pistaciemasse, karamel og pistacienødder.

12 personer

Total:2 timer

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g dessertmasse med pistacie

Pistaciekaramel

  • 100 g saltede pistacienødder
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 75 g lys sirup
  • ½ dl piskefløde
  • 20 g hvedemel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 75 g mørk chokolade

Bund:

  1. Bland hvedemel med flor-melis, og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg dejen tildækket på køl ca. 1 time.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en form med løs bund.
  3. Smør formen og fordel dejen i den smurte form. Tryk den godt op af kanten. Fyld tærten med bagepapir og tærtekugler (eller tørrede bønner) og bag dem i ca. 12 minutter. Fjern bagepapir og bønner.
  4. Fordel pistaciemarcipan på tærtebunden, og bag den i yderligere
  5. ca. 5 minutter.

Pistaciekaramel:

  1. Kom smør og sukker i en lille gryde, og smelt ved svag varme. Tilsæt sirup, fløde, hvedemel og kanel, og rør rundt. Lad det simre i ca. 10 minutter, til massen tykner lidt. Tilsæt pistacienødder og fordel karamelblandingen på tærten,og bag den i ca. 10 minutter.
  2. Afkøl kagen før den pyntes med smeltet chokolade. Skær kagen
  3. ud i trekanter.