Ribs- og solbærtærte med kokosmarengs
En sommerdag i haven vil denne friske tærte med garanti være populær.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 45 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 250 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knsp salt
- 100 g smør
- 1 æg
- Fyld:
- 3 spsk mel
- 250 g rensede ribs
- 250 g rensede solbær
- 75 g sukker
- 3 æggehvider
- 1 knsp salt
- 150 g sukker
- 1 usprøjtet citron eller 2 lime
- 100 g kokosmel
- 3 spsk mel
- ¼ tsk bagepulver
- Bland mel, flormelis og salt sammen og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og sæt dejen koldt 1 times tid. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Sigt melet over tærtebunden, drys bærrene oven på melet, og drys sukker over bærrene.
- Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en luftig, sej og blank marengsmasse. Pisk fintrevet citrusskal og 2 tsk citrussaft i marengsmassen. Bland kokosmel med mel og bagepulver og vend det i marengsmassen.
- Bred kokosdejen ud over bærrene, og lad den lukke til i dejkanten hele vejen rundt. Bag tærten midt i ovnen i 45-55 min. – til marengsmassen er gylden og gennembagt. Lad tærten afkøle min. 15 min. Server den lun eller kold.