Ribs- og solbærtærte med kokosmarengs

Ribs- og solbærtærte med kokosmarengs

En sommerdag i haven vil denne friske tærte med garanti være populær.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 3 spsk mel
  • 250 g rensede ribs
  • 250 g rensede solbær
  • 75 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 1 knsp salt
  • 150 g sukker
  • 1 usprøjtet citron eller 2 lime
  • 100 g kokosmel
  • 3 spsk mel
  • ¼ tsk bagepulver

  1. Bland mel, flormelis og salt sammen og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og sæt dejen koldt 1 times tid. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Sigt melet over tærtebunden, drys bærrene oven på melet, og drys sukker over bærrene.
  2. Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en luftig, sej og blank marengsmasse. Pisk fintrevet citrusskal og 2 tsk citrussaft i marengsmassen. Bland kokosmel med mel og bagepulver og vend det i marengsmassen.
  3. Bred kokosdejen ud over bærrene, og lad den lukke til i dejkanten hele vejen rundt. Bag tærten midt i ovnen i 45-55 min. – til marengsmassen er gylden og gennembagt. Lad tærten afkøle min. 15 min. Server den lun eller kold.