Risdessert med tørrede frugter

Risdessert med tørrede frugter

Skønt alternativ til den klassiske ris a la mandé.

4-5 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Afkøling: ca. 2 timer
  • Kogetid: ca. 55 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 100 g grødris
  • 1 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 6 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 50 g syltet orangeskal (hakket)
  • 50 g rosiner
  • 5-6 dadler (udstenede, hakkede)
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 2½ dl piskefløde (letpisket skum)
  • Drys: syltet orangeskal (hakket)

  1. Kog vandog grødrisi ca. 10 min.i en tykbundet gryde.Tilsæt salt og mælkog bring det i kog.Rør jævnligt over helebunden af gryden. Koggrøden i ca. 45 min., til risene er kogt ud.
  2. Drys sukker på grødens overflade og lad denblive kold. Rør grødensammen med orangeskal,rosiner og dadler.
  3. Pisk fløden til skumsammen med vaniljekornog vend sammenmed grøden. Drys medorangeskal.