Sommermad: Rugpizza med nye kartofler, løvstikke og parma
Skab lidt feriestemning. Pizza er heldigvis nemt at lave selv og smager fantastisk.
2
Ingredienser
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 2½ dl lunken vand (ca. 37°)
- 1 tsk salt
- 125 g rugmel
- 225-250 g italiensk hvedemel type 00
- Fyld:
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 fed knust hvidløg
- 200 g afdryppet mozzarella i tynde skiver
- salt, peber
- 200-250 g fintsnittede kartofler
- frisk løvstikke, rosmarin eller timian
- 50 g revet parmesan
- 100 g tyndskåret parmaskinke
- 100 g rucola
- lidt citronsaft
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen smidig og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250° med to bageplader i ovnen. Rør olivenolie og hvidløg sammen og pensl bundene med olien. Fordel mozzarellaosten på hver pizza, derefter kartoffelskiverne. Krydr med salt og peber, krydderurter samt parmesan. Bag pizzaerne én ad gangen på varme bageplader i ovnen 12-15 minutter afhængigt af ovnen, eller til de er gyldne og sprøde. Top den varme pizza med skinke samt lidt frisk rucola vendt med lidt citronsaft og server straks.
- Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%