ristede asparges med røget ørred

Salat med røget ørred og ristede asparges

Sund og mættende salat med ristede asparges og røget ørred

4

Ingredienser

  • 1,5 dl fuldkornscouscous
  • 1,5 dl kogende vand
  • 1 dl fint skåret dild, purløg og kørvel
  • 1 tsk olivenolie, evt. citronolivenolie
  • citronsaft og -skal
  • 2 tsk olivenolie
  • 300 g grønne asparges
  • 200 g små tomater i halve
  • 35 g små sorte oliven
  • 75 g smuldret feta 5 %
  • 150 g røget ørred
  • 1 bdt. dild

Sådan gør du:

  1. Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand over og lad det trække, til væden er helt absorberet. Rør og smag couscoussen til med krydderurter, olivenolie, citronsaft og -skal samt salt og peber. Varm olien i en stor pande og rist aspargesene heri under omrøring i et par minutter. Tag dem op og rist derefter tomaterne kort. Anret couscoussen med asparges og tomater, krydr med salt, peber og drys med oliven samt feta. Læg den røgede fisk på toppen og pynt med dild. 
  2. Energi pr. person: 300 kcal, fedt 28%, protein 25%, kulhydrat 47%