Shortbread med tørret lavendel
Fnuglette småkager, som smager vidunderligt af smør og lavendel.
Ingredienser
- Giver ca 20 stk
- 225 g smør, blødt
- 100 g sukker
- 225 g mel
- 2 spsk kartoffelmel
- 3 spsk tørrede lavendel (kan undlades)
- 1 knsp fint salt
- ca 100 g perlesukker, alternativt almindeligt sukker
Sådan gør du:
- Pisk smør og sukker blødt og luftigt med en elpisker. Tilsæt mel, kartoffelmel, salt og lavendel, og ælt hurtigt dejen sammen. Hæld perlesukker ud på bordet, form dejen til en pølse og rul den i sukkeret. Pak rullen ind i film, og læg den på køl i mindst 1 time, gerne mere.
- Tænd ovnen på 170 grader, og læg bagepapir på en bageplade. Skær rullen ud i ca ½ cm tykke skiver, og læg dem på bagepapiret. Bag småkagerne i ca 20-25 minutter, til de er lyst gyldne. Husk at bagetiden kan variere en smule efter kagernes tykkelse. Køl dine shortbreads helt af, før du lægger dem i en dåse. De kan holde sig sprøde en lille uges tid.
- Prøv også mini-marengskys med striber
- Få meres inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/