Mini-marengskys med striber

Mini-marengskys med striber

Superfine, små marengs med de kæreste striber på. Det bliver simpelthen ikke yndigere.

Ingredienser

  • Til ca 50 stk
  • 4 æggehvider, store og i stuetemperatur
  • 180 g hvidt sukker
  • 80 g flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker
  • evt. rød frugtfarve (til striber – se tip)

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 120 grader med varmluft.
  2. Pisk æggehviderne i en skål, til de danner toppe, der kan stå af sig selv. Tilsæt sukkeret en spiseskefuld ad gangen, rør mellem hver gang. Rør halvdelen af flormelis og vaniljesukker i på samme måde. Når marengsmassen er blank og skinnende, vender du resten af flormelis i med en dejskraber. Kom marengsmassen i en sprøjtepose, eller en frysepose, der er klippet 1 cm hul i, og sprøjt små marengskys ud på to bageplader med bagepapir.
  3. Kyssene skal være ca. 3 cm i diameter. Sæt bagepladerne midt i ovnen, og skru så ned på 80 grader. Bag marengskyssene i 1 time, sluk ovnen og lad dem tørre færdige i den slukkede ovn.
  4. De skal være helt afkølede, før du tager dem ud. Opbevar marengskyssene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
  5. Prøv også valnøddelagkage med mokka-smørcreme
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip:

Vil du, som her, have fine striber på kyssene, så tilsæt nogle dråber frugtfarve forskellige steder i marengsmassen, og rør forsigtigt rundt, før du fylder massen i sprøjteposen.