Sommerlige citrondonuts
Små, blomsterdekorerede mandelkager forklædt som donuts. Kagerne ervidunderligt saftige, fulde af sødme og med store, syrlige strejf af citron. Her får du opskriften på sommerens fineste kager.
6 donuts
Total:45 minutter
Ingredienser
- Donuts:
- 30 g hvid chokolade af god kvalitet
- 2 æg
- 80 g sukker
- 80 g mandelmel
- ½ økologisk citron, skal heraf
- Pynt:
- 50 g flormelis
- ca. 2 spsk vand
- spiselige blomster
Sådan laver du citrondonuts
- Donuts:
- 1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
- 2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål. Vend smeltet chokolade, mandelmel og citronskal i. Pisk hviderne stive, og vend dem nænsomt i dejen. Fordel dejen i smurte donutforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne.
- Pynt:
- Rør flormelis og vand til glasur, og dyp toppen af kagerne deri. Pynt med spiselige blomsterblade og nyd!