Stikkelsbærtærte med marengs og pelargonie

Stikkelsbærtærte med marengs og pelargonie

Prøv den lækre tærte med stikkelsbær og marengs, der er pyntet med de smukke og spiselige blomster.

1 tærte ca. 8 pers.

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 300 g stikkelsbær
  • 125 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • æggehvider
  • 125 g sukker
  • pelargonieblade
  • skovsyre

Sådan gør du

  1. Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Stil dejen koldt, ca. ½ time før den rulles ud.
  2. Kom stikkelsbær, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 15 min. Afkøl kompotten.
  3. Smør en tærteform, og rul dejen ud, så den passer til formen. Fold godt ind i kanten, og klem overskydende dej af.
  4. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 min.
  5. Fjern bønner og bagepapir, og sænk varmen til 150 grader.
  6. Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk yderligere til en tyk marengs.
  7. Fordel stikkelsbærkompot på tærtebunden, og top med marengs.
  8. Bag tærten i ca. 20 min., til overfladen er lysebrun. Afkøl tærten, før den serveres med et drys af pelargonieblade og skovsyre.

Spiselige blomster

  • Stedmoder
  • Rosenblade
  • Lavendel
  • Tallerkensmækkere
  • Duftgeranuim
  • Morgenfrue
  • Forglemmigej
  • Kornblomst
  • Klitrose
  • Pelargonie
  • Skovsyre
  • Syren