Vinterens bedste suppe
Skøn suppe med rodfrugter, løg & et drys nødder på toppen.
Næringsindhold
- Energi pr. person:380 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:34 %
- Kulhydrat:37 %
Skøn vintersuppe til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 løg
- 1 kg blandede gulerødder, rødbede, pastinak og sød kartoffel
- 2 laurbærblade
- 1 flækket, udkernet chili
- 3-4 hvidløgsfed
- salt,peber
- 1 spsk olivenolie
- 10-12 dl grøntbouillon
- 1 god håndfuld spinatblade
- 25 g ristede cashew- og hasselnødder, mandler og evt. lidt røget paprika
Sådan laver du suppe
- 1. Skær løg og grønsager i mundrette stykker, bred dem ud på en plade med bagepapir, og vend dem med laurbærblade, chili, hvidløg samt olivenolie, salt & peber.
- 2. Bag grønsagerne i ovnen ved 200° varmluft ca. 30 min., til de er møre. Vend dem et par gange undervejs. Blend alle grønsager med bouillonen, som tilsættes lidt efter lidt til den ønskede konsistens.
- 3. Varm suppen igennem, smag til, og server i skåle toppet med spinatblade og ristet nøddemix smagt til med røget paprika.