Mortensaften 2023 – Opskrift på andesteg, gåsesteg og tilbehør
Traditionel opskrift på andesteg til mortensaften
Den 10. november er det mortensaften, og det betyder for manges vedkommende, at der serveres andesteg til aftensmad. I nogle familier serveres der også gåsesteg eller andebryst.
Mortensaften betragtes typisk som en forsmag på julen, da anden eller gåsen gerne serveres med det klassiske tilbehør som rødkål, brunede kartofler og brun sovs.
I år er det mortensaften fredag den 10. november 2023.
Men hvorfor fejrer vi i grunden mortensaften? Den kan du læse meget mere om her: Hvorfor holder vi mortensaften?
Her på denne side har vi samlet de bedste opskrifter på gåsesteg og andesteg fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet og BoligLiv, så du kan være med til at hævne Morten Bisp, som gemte sig i en gåsesti og blev afsløret af skræppende gæs. Du kan også finde hele historien om, hvorfor vi fejrer mortensaften og hvorfor vi spiser and - og ikke gås.
Og hvis du ikke er til den helt traditionelle mortensaften menu, kan du også prøve: Lækker orientalsk and til mortensaften, eller en af de fem skønne opskrifter på and, som du finder her: And på 5 lækre måder
Du kan også finde en opskrift på den helt klassiske mortensaftensmenu, og er du til en virkelig retro-klassiker, kan du kaste dig over John Prices fantastiske opskrifter på en mortensaften menu: And a la Price
Skal der også dessert på bordet, kan du f.eks. servere:
- Hvid chokolademousse med kirsebær
- Hvid chokolademousse med hindbærsauce
- Fransk kaffe-chokolademousse
- Péche Melba-mousse
- Moderne citronfromage med rugbrødscrunch
- Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær
- Cremet saltkaramelmousse
- Ris a la mande og kirsebærsauce
Rigtig god fornøjelse med mortensaften - og velbekomme!