Fransk kaffe-chokolademousse
Det er en klassiker, og den holder stadig hundrede procent.
4 personer
Ingredienser
- 150 g god mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
- ½ dl god stærk nybrygget kaffe
- 3 past. æggehvider (2 bægre)
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- Pynt:
- flødeskum, frysetørrede el. friske hindbær samt evt. usprøjtet lavendel
- Tilbehør:
- ekstra flødeskum
- Hak chokoladen, og smelt den i kaffen over vandbad.
- Pisk æggehviderne stive i en skål. Kom lidt af chokoladen i æggeblommerne, og rør det sammen. Rør blommerne i chokoladen. Vend æggehviderne i.
- Kom det i 4 portionsglas, og stil på køl. Pynt med flødeskum, et drys tørrede hindbær og evt. lavendler.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup