Fransk kaffe-chokolademousse

Fransk kaffe-chokolademousse

Det er en klassiker, og den holder stadig hundrede procent.

4 personer

Ingredienser

  • 150 g god mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
  • ½ dl god stærk nybrygget kaffe
  • 3 past. æggehvider (2 bægre)
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • Pynt:
  • flødeskum, frysetørrede el. friske hindbær samt evt. usprøjtet lavendel
  • Tilbehør:
  • ekstra flødeskum

  1. Hak chokoladen, og smelt den i kaffen over vandbad.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål. Kom lidt af chokoladen i æggeblommerne, og rør det sammen. Rør blommerne i chokoladen. Vend æggehviderne i.
  3. Kom det i 4 portionsglas, og stil på køl. Pynt med flødeskum, et drys tørrede hindbær og evt. lavendler.