Risalamande og kirsebærsauce
En skøn ris a la mande med kirsebærsauce afslutter en god julemiddag. Her får du den bedste opskrift. Psst... Husk at gemme en hel mandel.
Ris a la mande med kirsebærsauce
- Ris a la mande
- 1 dl grødris
- 1 dl vand
- ½ liter let- eller sødmælk
- 1 flækket udskrabet vaniljestang
- 2-3 spsk. sukker
- 50 g mandler
- 3 dl piskefløde
- Kirsebærsauce
- 1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g)
- 1½ spsk. majsstivelse
- ½ dl koldt vand
- lidt sukker
Sådan laver du risalamande med kirsebærsauce
- Kog 1 dl grødris et par min. i 1 dl vand. Tilsæt ½ liter let- eller sødmælk og en flækket udskrabet vaniljestang.
- Lad det koge ved svag varme ca. 50 min. under låg.
- Rør nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.
- Tag vaniljestangen op. Rør 2-3 spsk. sukker i grøden. Afkøl grøden. Skold, smut og hak 50 g mandler. Gem en hel mandel. Rør mandler og vaniljekorn i grøden.
- Vend flødeskum af 3 dl piskefløde i. Kom risalamanden i en skål.
- Gem den hele mandel heri. Stil skålen tildækket i køleskabet, til den skal serveres.
Sådan laver du kirsebærsauce til din risalamande
- Varm 1 glas, ca. 400 g, dessertkirsebær og lage op i en gryde.
- Rør 1½ spsk. majsstivelse ud i ½ dl koldt vand, og rør det i.
- Kog saucen kort igennem.
- Smag evt. til med lidt ekstra sukker.
- Afkøl saucen.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt