Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.
Hvid chokolademousse til 6 personer
Total:20 minutter
Hvid chokolademousse med kirsebær
- 2 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre)
- 75 g flormelis
- 100 g hvid chokolade
- 2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
- 1 dl appelsinsaft
- 3 dl piskefløde
- Kirsebærsauce:
- 200 g kirsebær
- 1 dl sukker
- 1 spsk. citronsaft
Sådan laver du chokolademousse med kirsebær
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
- Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
- Hak chokoladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Afkøl chokoladen lidt.
- Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
- Pisk fløden til skum. Vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas eller en skål, og lad den stivne i køleskab ca. 4 timer.
- Udsten kirsebærrene. Kog kirsebær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Afkøl det helt.
- Server saucen til moussen. Her har vi valgt at portionsanrette moussen og har hældt saucen over.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup