Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse med hindbærsauce

Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.

Hvid chokolademousse til 6 personer

Total:30 minutter

Chokolademousse:

  • 2 blade husblas
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 75 g flormelis
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
  • 1 dl appelsinsaft
  • 3dl piskefløde
  • 200 g hindbær
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan laver du hvid chokolademousse med hindbærsauce

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen.
  3. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
  4. Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.
  5. Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.

TIP:

Du kan bruge både friske og frosne hindbær til denne hindbærsauce.