Cremet saltkaramelmousse
Blød karamelmousse med fine strejf af salt og knasende karamelkugler på toppen. Simpelt og svært uimodståeligt! Den lækre dessert er en skøn fløjlsblød afslutning på en god middag - og du kan pynte den med fine karamelkugler og hindbærstøv eller små spiselige blomster.
Karamelmousse til 4-6 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Karamelmousse:
- 120 g karamelchokolade, f.eks. Dulcey fra Valrhona eller Amber fra Summerbird
- 150 ml piskefløde
- 1 nip salt
- Pynt: små karamelkugler frysetørret hindbærstøv evt. spiselige blomster
Sådan laver du mousse med saltkaramel
- Karamelmousse:
- 1. Smelt karamelchokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
- 2. Bring 50 ml fløde og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
- 3. Pisk de resterende 100 ml fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokolademassen, og vend derefter forsigtigt resten i.
- 4. Fordel moussen i små skåle, og sæt dem i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over.
- Pynt: Pynt med karamelkugler, hindbærstøv og blomsterblade lige inden servering.