Péche Melba-mousse
(4-6 pers.)
Ingredienser
- 100 g hvid chokolade
- 2 blade husblas
- 2 pasteuriserede æggeblommer, svarer til
- 1 af de små bægre
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. appelsinsaft
- 3 dl piskefløde
- Desuden:
- 100 g hindbær
- 2 ferskner
- 3 spsk. appelsinsaft
- evt. 4-6 hindbær og friske mynteblade til pynt
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Rør først de 2 spsk. appelsinsaft og lidt af chokoladeblandingen i husblassen. Rør denne blanding i chokoladeblandingen. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen.
- Skyl hindbærerne, og afdryp dem. Skræl fersknerne, og skær kødet i tern. Bland hindbær og ferskentern sammen med de 3 spsk. appelsinsaft. Fordel det i små glas, som du har låg til – vi har brugt nogle syltetøjsglas. Fordel moussen over. Luk glassene til.
- Stil glassene i køleskabet i ca. 4 timer. Pynt evt. med et hindbær og lidt frisk mynte, måske er du heldig at finde lidt vilde bær.