Moderne citronfromage med rugbrødscrunch
Den klassiske citronfromage, som vi kender og elsker - men med et nyt og anderledes touch. Her serverer vi citronfromagen med en sprød rugbrødscrunch og rysteribs på toppen.
Citronfromage til 6 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 5 blade husblas
- 4 past. æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron
- 2 dl citronsaft af ca. 3 citroner
- 3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 3 dl piskefløde
- Rugbrødscrunch:
- 100 g smuldret eller revet rugbrød, det må gerne være et par dage gammelt
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. brun farin
- Rysteribs:
- 100 g ribs
- ½ dl sukker
- Pynt:
- 1 dl piskefløde
Sådan laver du moderne citronfromage
- 1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
- 2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
- 3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad
- eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i husblassen. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
- 4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt (det tager ikke særlig lang tid), vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i portionsglas eller en skål. Stil fromagen i køleskab et par timer.
- 5. Bland rugbrød, sukker og brun farin. Fordel det på bagepapir på en bageplade. Stil det i ovnen ved 150 gr. ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Afkøl det helt.
- 6. Kom ribs og sukker i en skål, og ryst det sammen.
- 7. Fordel et par spsk. rugbrødscrunch, lidt flødeskum og 2 spsk. rysteribs over hver portion.
- I stedet for rugbrødscrunch og rysteribs kan du smuldre myslikager (se opskrift på Hindbærgrød med fløde og letknuste kager) over fromagen ved servering, f.eks. sammen med hindbær eller blåbær.