Citruskylling i bradepande
Skøn mad med kylling - put alle ingredienser i et fad og lad kyllingen stege i den lækre marinade af appelsin, citron og blomsterhonning.
Kylling med citrus til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 1 kylling, ca. 1,3 kg
- 400-500 g gulerødder i mundrette stykker
- 1 courgette i mundrette stykker
- 1 helt hvidløg skåret igennem
- Marinade:
- reven skal af 1 økologisk appelsin og saften af 2 appelsiner
- reven skal og saft af 1 økologisk citron
- 4 spsk blomsterhonning
- 2 spsk olivenolie
- salt, peber
- friske grene rosmarin
- Salat:
- 1 agurk
- kødet af 2 avokadoer
- 35 g smuldret feta
- citronsaft
- 1 spsk hakket mynte
- 1 fuldkornsbaguette
Sådan laver du kylling med citrus:
- 1. Flæk kyllingen, og læg den i en lille bradepande med grønsager og hvidløg. Pisk marinaden sammen, og smag den godt til, før den hældes over og blandes med kylling, grønt og rosmarin.
- 2. Bag kyllingen i ovnen ved ca. 200° varmluft i 40 minutter. Spæd evt. med yderligere væde om nødvendigt.
- 3. Hak og bland agurk og avokadokød med feta. Smag til med citronsaft, salt, peber og mynte. Server salaten til kyllingen sammen med lun baguette.
- Energi pr. person: 480 kcal, fedt 26 %, protein 11 %, kulhydrat 63 %
PRØV OGSÅ:Kylling med bønnebroccolisalat
Mangler du lidt tilbehør? Så prøv disse hjemmelavedehvidløgsflutes med krydderurter