Kylling med citrus

Citruskylling i bradepande

Skøn mad med kylling - put alle ingredienser i et fad og lad kyllingen stege i den lækre marinade af appelsin, citron og blomsterhonning.

Kylling med citrus til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 kylling, ca. 1,3 kg
  • 400-500 g gulerødder i mundrette stykker
  • 1 courgette i mundrette stykker
  • 1 helt hvidløg skåret igennem
  • Marinade:
  • reven skal af 1 økologisk appelsin og saften af 2 appelsiner
  • reven skal og saft af 1 økologisk citron
  • 4 spsk blomsterhonning
  • 2 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • friske grene rosmarin
  • Salat:
  • 1 agurk
  • kødet af 2 avokadoer
  • 35 g smuldret feta
  • citronsaft
  • 1 spsk hakket mynte
  • 1 fuldkornsbaguette

Sådan laver du kylling med citrus:

  1. 1. Flæk kyllingen, og læg den i en lille bradepande med grønsager og hvidløg. Pisk marinaden sammen, og smag den godt til, før den hældes over og blandes med kylling, grønt og rosmarin.
  2. 2. Bag kyllingen i ovnen ved ca. 200° varmluft i 40 minutter. Spæd evt. med yderligere væde om nødvendigt.
  3. 3. Hak og bland agurk og avokadokød med feta. Smag til med citronsaft, salt, peber og mynte. Server salaten til kyllingen sammen med lun baguette.
  4. Energi pr. person: 480 kcal, fedt 26 %, protein 11 %, kulhydrat 63 %

Mangler du lidt tilbehør? Så prøv disse hjemmelavedehvidløgsflutes med krydderurter