Islagkage med jordbær og spiselige blomster
Is og jordbær er et sikkert hit på sommerbordet og i selskab med hinanden bliver det helt vidunderligt på en lun dag.
6-8 personer
Bund
- 200 g grov digestivekiks
- 50 smør
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 150 g sukker
- 6 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 100 g jordbær, blendede
- 4-5 jordbær, i skiver
- evt. spiselige stedmoderblomster
Sådan gør du
- Bund: Kom kiksene i en foodprocessor, og blend dem fint.
- Smelt smørret i en gryde, uden at det bliver brunt. Kom de blendede kiks og smørret i en skål, og bland det sammen.
- Beklæd en springform (diam. 20 cm) med bagepapir, og kom kikseblandingen i bunden med en ske, så det danner en ensartet bund.
- Kom formen i køleskabet, mens du laver jordbærparfait.
- Jordbærparfait: Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt med en elpisker.
- Pisk piskefløden til skum, og vend æggesnapsen i skummet.
- Kom de blendede jordbær i, og vend forsigtigt.
- Tag formen ud af køleskabet, og hæld jordbærparfait over bunden.
- Kom stanniol over, og frys islagkagen til næste dag.
- Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter inden, den skal serveres.
- Pynt med skiver af jordbær og spiselige stedmoderblomster.