Islagkage med jordbær og spiselige blomster

Islagkage med jordbær og spiselige blomster

Is og jordbær er et sikkert hit på sommerbordet og i selskab med hinanden bliver det helt vidunderligt på en lun dag.

6-8 personer

Bund

  • 200 g grov digestivekiks
  • 50 smør
  • 5 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 6 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 100 g jordbær, blendede
  • 4-5 jordbær, i skiver
  • evt. spiselige stedmoderblomster

Sådan gør du

  1. Bund: Kom kiksene i en foodprocessor, og blend dem fint.
  2. Smelt smørret i en gryde, uden at det bliver brunt. Kom de blendede kiks og smørret i en skål, og bland det sammen.
  3. Beklæd en springform (diam. 20 cm) med bagepapir, og kom kikseblandingen i bunden med en ske, så det danner en ensartet bund.
  4. Kom formen i køleskabet, mens du laver jordbærparfait.
  5. Jordbærparfait: Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt med en elpisker.
  6. Pisk piskefløden til skum, og vend æggesnapsen i skummet.
  7. Kom de blendede jordbær i, og vend forsigtigt.
  8. Tag formen ud af køleskabet, og hæld jordbærparfait over bunden.
  9. Kom stanniol over, og frys islagkagen til næste dag.
  10. Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter inden, den skal serveres.
  11. Pynt med skiver af jordbær og spiselige stedmoderblomster.