Rabarber-crumble tærte
7
Ingredienser
- Tærtebund
- 125 g smør
- 160 g sukker
- 2 æg
- 160 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g malede mandler
- 4 spsk. cremefraiche 18 %
- Rabarberfyld
- 250-300 g rabarber skåret i stykker af 2-3 cm
- 50 g sukker
- 1 spsk. hvedemel
- Crumble
- 75 g smør
- 75 g rørsukker
- 100 g hvedemel
- 1 spsk. vaniljesukker
Sådan laver du tærten
- Tænd ovnen på 180 grader og gå i gang med at lave. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det med sukker og mel. Lad det blot akkurat samle sig. Jo mindre, du har hænderne i crumblen, jo lette-re og sprødere bliver den færdige crumble-overflade. Sæt den derefter til side.
- Lav selve tærtebunden ved at røre smørret blødt, lyst og luftigt med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen – rør grundigt mellem hvert æg. Si melet, bagepulver og salt ned i æggeblandingen, tilsæt mandelmel og cremefraiche og vend dejen med en dejskraber til ingredienserne er blandet. Smør en springform eller lignende. Hæld dejen i springformen og fordel rabarberne ud over. Bland melet og sukkeret og drys det ud over rabarberne.
- Spred crumblen ud over kagen. Den behøver ikke ligge jævnt, men skal bare spredes i krummer med let hånd. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil en strikkepind kommer ren ud. Lad kagen køle ned til stuetemperatur, og server den alene eller med en klat kold cremefraiche.