Vildandepaté med salat og brød

Vildandepaté med salat og brød

Skøn andepaté til årets juleborde - andepatéen kan også bruges som en lækker forret eller let frokostanretning med salat og brød.

Ca 12 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid
  • Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min.
  • Fryse-egnet
  • 400 g vildandebryst (uden skind og ben)
  • 2 spsk olie
  • 800 g hakket kalv- og svinekød
  • 1½ spsk groft salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk enebær (knuste)
  • 2 æg (sammenpiskede)
  • 2½ dl piskefløde
  • 8 laurbærblade
  • 200 g bacon (skiver)
  • lidt blødt smør (til formen)
  • Tilbehør:
  • cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød

  1. Dup andekødet tørtmed køkkenrulle. Varmolie på en slip letpandeog brun kødetpå begge sider. Krydrmed salt og peber. Rørhakket kød sejt medsalt, tilsæt enebær ogkrydr godt med peber.Tilsæt æg og rør godt.Tilsæt gradvist flødeog rør forsigtigt sammen.
  2. Lad farsen hvilei ca. 30 min. Pensl enovnfast form eller ensandkageform medsmør. Læg skiftevis farsog brunede stykker andekødlagvist i formen.Fordél laurbærblade ogbaconskiver på toppenaf pateen.
  3. Bag den i ca.1 time ved 175 grader.Kernetemperaturenskal være 80 grader(målt med stegetermometer).Køl pateen afog servér den kold, evt.i skiver med cornichoner,grøn salat og brød.