Marcipansmåkager med spiselige blomster
Disse små, sprøde marcipansmåkager med hvid glasur og spiselige blomster kan både bruges som en fin værtindegave eller som smukt spiseligt bordpynt til en sommermiddag.
Ingredienser
- Ca. 20 småkager
- Småkager:
- 150 g hvedemel50 g flormelis
- 100 g marcipan
- 100 g smør
- ½ æg
- Pynt:
- 100 g flormelis
- 2-3 spsk vand
- Usprøjtede, spiselige blomster, f.eks. forglemmigej, syren, stedmoderblomst, skovsyreblomst
Sådan gør du
- Kom mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i dejen.
- Riv smørret groft, og smuldr det i. Saml dejen med ægget, og kom den på køl i ca. en time.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og udstik småkager med en rund eller riflet kageudstikker.
- Bag småkagerne ved 200 grader i 5-7 minutter, og lad dem køle helt af.
- Pynt (umiddelbart inden servering): Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasur og blomster.