Espresso martini: Sådan laver du den klassiske cocktail
En espresso martini er en forfriskende drink efter en middag eller festlig frokost. Den lækre cocktail består af espresso, vodka, kaffelikør og et par kaffebønner som pynt på toppen. I denne opskrift har vi puttet lidt piskefløde i også for at gøre espresso martinien endnu mere cremet og dessertagtig, men du kan sagtens lave den uden, så den fremstår mere som en skarp cocktail. Her får du en god og nem opskrift på espresso martini – og ikke mindst historien bag den lækre cocktail:
Hvad er en espresso martini?
2 stk. espresso martini
Total:10 minutter
Ingredienser
Det skal bruge:
- 2 dl kold espresso (eller stærk kaffe)
- 4 cl vodka
- 2-3 cl kaffelikør (Kahlua)
- 4-6 isterninger
- evt. 2-3 spsk. piskefløde
- Pynt: 4 hele kaffebønner
Sådan laver du en espresso martini:
- Bland kold espresso, vodka og kaffelikør. Ryst evt. i en drinkmikser med isterninger.
- Hæld drikken i 2 drinkglas.
- Pisk fløden lidt tykkere med en gaffel, og hæld på overfladen af drikken. Pynt med kaffebønner, og servér straks.
- Hvis du ikke vil have fløde i din espresso martini, kan den sagtens udelades.
- Du kan også lave en espresso martini med orangesmag – erstat halvdelen af Kahlua med Cointreau eller anden appelsinlikør, og server evt. med en frisk strimmel appelsinskal på toppen.
I følge Wikipedia er en espresso martini en cocktail, der serveres kold. Cocktailen består af vodka, stærk kaffe (espresso) og kaffelikør (fx. Kahlua). I virkeligheden har det intet med en martini at gøre, der da hverken er gin eller vermouth i drinken, men det er blot en af mange drinks, der pynter sig med lånte fjer og hedder noget med ’martini’.
10 lækre opskrifter med kaffe
-
Iskold & forfriskende: Sådan laver du selv iskaffe
-
Iskaffe med kardemommesirup
-
Semifreddo med kaffe
-
Kaffe og orangestykker a la ragusa
-
Chokoladekage med marsala og kaffecreme
-
Granita med kaffe og tranebær-granatæble
-
Brownies med kaffecreme, kirsebær og praliné
-
Is med kaffe og chokolade drys
-
Cupcakes med kaffe, valnødder og chokolade
-
Banankage med kaffe