5 mageløse macarons-shops i Paris
De er de nye cupcakes. Lige så hysterisk populære. Bare mindre og mere enkle i deres udtryk. Og så er de indbegrebet af Paris. Vi taler selvfølgelig om macarons!
Den funky
Fauchon kører den mere funky stil. Med pink som signaturfarve og grafisk emballage i sort/hvid. Udefra ligner butikkerne mere et eksklusivt parfumeri end en egentlig chokoladebutik. Er ud over macarons mestre udi eclairs (små fingerbrød). Trods det moderne look går kæden tilbage til 1886, hvor første butik slog dørene op på Place de la Madeleine.
Den elegante
I charmerende Marais finder du Café Pouchkine. En lille, smal butik med det smukkeste interiør. Væggene er beklædt med snirklet, udskåret lyst træ og i loftet hænger et par pompøse lysekroner. Alt er afstemt på smukkeste vis – og den sofistikerede unge kvinde bag disken, iført sort uniform og højrøde læber, fuldender illusionen om parisisk vibe iblandet russisk elegance. Og deres macarons... oh la la – de er dækket af et fint lag guld eller fremstår i skrappe farver. Og så smager de himmelsk!
Café Pouchkine
Den japanske
Japanske Aoki Sadaharu giver de franske macarons-konger kamp til stregen. Hans macarons bærer tydelige præg af hans oprindelse – med helt unikke smagsvarianter som macha, yuzu, sort sesam og… wasabi! Og så er der smæk på farverne. Snack de specielle lækkerier rundt om hjørnet til Jardin du Luxembourg.
Sadaharu Aoki
Den populære
Historien om La Duree går tilbage til 1871, hvor det første konditori åbnede i Rue Royale. Salonerne er gennemførte i den mintgrønne signaturfarve – et forførende univers af parisisk noblesse. Der er næsten ved at gå for meget turist i den, når man bliver henvist til en plads imellem de røde velourbalustre foran indgangsdøren og pænt må vente, indtil dørmanden sluser en videre ind… til næste kø. Favoritten her var klart banan/chokolade.
Den verdensberømte og eksperimenterende
Det er ikke uden grund, at Vogue har døbt Pierre Hermé ”The Picasso of Pastry”. Han er nemlig kendt for sine utraditionelle smagskombinationer udi kager – og særligt macarons. Som f.eks. den med vanilje, olivenolie og små stykker af grøn oliven, eller olivenolie og mandarin. Siden han var 14, har han beskæftiget sig med konditorfaget og siden 1998 med butik i eget navn verden over. Pierre Hermé gør sig også i kandiseret frugt, kager og biscuits og de mest delikate chokolader.
Pierre Hermé
LÆS OGSÅ: 5 hippe steder i Paris
LÆS OGSÅ: Se 5 fantastiske steder at spise kage i Paris
LÆS OGSÅ: 5 fantastiske adresser i Paris