Vibeke Dorphs brevkasse

Skal jeg være tålmodig med min tvivlende kæreste?

Min kæreste har slået op med mig, fordi han føler et pres, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg vil ham så gerne - hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om tvivlende kæreste

Jeg er en kvinde på 45, der sidste år mødte en mand på nettet, som jeg skrev en del med og senere begyndte at se. Han er far til en 13-årig søn, mens jeg har en jævnaldrende datter.

På grund af vores børn, gik vi forsigtigt frem, men det skyldes dog også, at vi begge har haft dårlige erfaringer med kærligheden. Han har været i forhold, hvor han er blevet forelsket i kvinder, men hvor kærligheden ikke var gengældt. De har behandlet ham dårligt med utroskab, han er blevet såret og frygter at blive det igen.

I starten af vores forhold sås vi ofte, men på grund af børnene endte det senere med kun at blive til ca. hver anden weekend. Vi skrev og talte dog stadigvæk tit sammen. Jeg gav her udtryk for, at jeg var glad for ham og gerne ville forholdet.

Her var han mere svingende i sine følelser for mig. For fem uger siden bekendtgjorde han dog, at han var forelsket i mig. Jeg blev lykkelig og spurgte, om vi så var kærester? Til det svarede han ja, men at vi stadigvæk skulle gå forsigtigt frem.

Så ud af det blå slog han op. Begrundelsen lød, at han følte et pres, som han ikke kunne håndtere. Vi har skrevet sammen siden, og han har også ringet en enkelt gang og sagt, at han savner mig.

Som jeg ser det nu, så vil han have det som før, hvor vi havde et uforpligtigende forhold. Nu ved jeg ikke, om jeg skal vente på ham eller opgive ham helt. Jeg vil så gerne have en familie med alt, hvad det indebærer. Har du et råd?

Vibeke Dorph råder til at konfrontere ham

Pas nu på, at du ikke kommer til at begå den samme fejl som din kæreste. Nemlig, at du søger en kæreste og et fast forhold, men leder efter det hos én, der ikke rigtig vil dig.

For lyder det ikke lidt til at være den gamle slidte plade, vi hører spillet her? Din kæreste har brændt sig på nogle kvinder, der ikke ville ham, og når han så selv endelig er heldig at finde én, der vil, så løber han bort med halen mellem benene.

Jeg tænker, at det da er fuldstændig i orden, at du selv ønsker dig en familie med ”alt hvad det indebærer”, men skynd dig dog at indkredse søgefeltet, så du kun fokuserer på mænd, der har det samme ønske som dig, for de findes jo.

Om ham, du er løbet ind i her, har det som sit højere formål, eller om han i virkeligheden blot søger spænding i sit liv, det kan jeg godt komme til at tvivle på, hans lovlig klodsede adfærd overfor dig taget i betragtning.

Men konfronter ham endelig, og spørg ham ligeud. Kommer der fortsat uld ud af munden på ham, så ville jeg personligt skynde mig væk og videre. For du skal da ikke spilde mere af din gode tid og ædle ønsker på en mand, der i virkeligheden har det bedst med ikke helt at vide, hvad han vil.

Så er det da langt mere livsbekræftende at søge kærligheden hos én, der vil præcis det samme som dig.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.