Trist kvinde

Jeg er bange for at blive økonomisk snydt af min kæreste

Jeg var tvunget til at opsige mit job, da min kæreste for to år siden skiftede job, og vi skulle flytte til den anden side af landet. Vi bor nu i et hus, som er købt i hans navn. Siden da har alt, hvad der skal købes, skulle bestemmes af ham. Jeg føler mig økonomisk udsat nu, hvor vi ikke er gift, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om økonomisk usikkerhed i parforhold

Jeg er på femte år sammen med den skønneste mand, som jeg har en lille søn med. Vi flyttede for to år siden til den anden ende af landet på grund af min kærestes karriere.

Vi er derfor langt væk fra familie og venner og har også været udfordret af, at vores søn ikke har sovet sammenhængende. Det har skabt skænderier og udmattet os.

Inden vi flyttede, talte min kæreste meget om, at han ville fri til mig, så vi kunne blive gift. Det blev ikke til noget, og da vi flyttede, valgte han også at købe vores nye hus kun i hans navn. Begrundelsen lød, at det var ham, der tjente pengene. Jeg måtte nemlig opsige mit daværende job på grund af flytningen, og selvom jeg nu har fundet et nyt, så er det slet ikke så godt betalt, som det, jeg havde før.

Jeg har det svært med, at huset kun står i min kærestes navn. Jeg har det også svært med, at alt, hvad vi køber, bestemmes af ham, fordi det er ham, der tjener de fleste penge. Jeg har flere gange nævnt, at jeg er ked af, at vi ikke er gift. Hver gang lyder svaret, at han synes, det er så uromantisk, hvis han skal plages til at fri.

Jeg føler nu, at jeg er blevet taget ved næsen økonomisk, for jeg er jo udsat, hvis det skulle gå galt imellem os. Jeg overvejer derfor at finde mig en lejlighed bare for at føle mig hjemme og sikker – for sikker eller som del af en familie, det føler jeg ikke, at jeg er lige nu. Er jeg helt galt på den?

Vibeke Dorph råder til uromantisk handling

Det kan godt være, at din kæreste er skøn, men han er også smart på sine egne vegne. Om det skyldes økonomisk egoisme eller blot ubetænksomhed, det vil jeg ikke udtale mig om.

Under alle omstændigheder så forstår jeg godt din uro, og jeg kan kun bifalde, at du lytter godt til den, for det vidner kun om, at du har hovedet skruet fornuftigt på. For naturligvis skal du sikres økonomisk. Du har været nødt til at sige et godt job op for at flytte med din kæreste. Jeg forestiller mig også, at du tager din del af slæbet med både barn og fælles hjem, og det får du jo ingen løn for.

Det alt imens din kæreste sikkert tjener godt nu, køber et hus, som han bestemmer over og sikkert også løbende kommer til at tjene en del friværdi ind på. Han sidder således på den grønne gren, mens du risikerer at få en lang næse.

Derfor er mit råd til dig, at du dropper al romantik og i stedet handler. Forlang, at du sikres økonomisk og sidestilles med din kæreste. Om det skal løses med et giftermål, eller om I finder en anden måde at løse problemet på, det vil jeg lade være op til jer og gerne en dygtig advokat.

Under alle omstændigheder, hold fast i dine krav, og vil din kæreste ikke give sig, så siger det ikke noget særlig godt om ham, og så skal du videre. For alt for mange kvinder er i tidens løb endt med at blive snydt økonomisk, blot fordi de forblændet af romantik stolede blindt på den mand, som de elskede – så bliv ikke en af dem.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.