Ung kvinde sidder i en sofa

Jeg føler mig ekskluderet af min kærestes familie

Min kærestes familie inviterer mig aldrig til deres familiearrangementer. Det gør, at jeg tvivler på, om de kan lide mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om manglende engagement fra svigerfamilie

Jeg er en kvinde på 24 år, der har været sammen med min kæreste i halvandet år.

Vi har det godt sammen og er glade for hinanden. Vi er begge studerende og bor hver for sig, så vi ses en gang om ugen eller lidt sjældnere, hvilket er fint for os.

Der er dog noget, der fylder hos mig og gør mig usikker: Min kærestes familie inviterer sjældent mig med til arrangementer, fødselsdage eller lignende i familien. De kan tale helt åbenlyst om den slags familieplaner, også selvom jeg er til stede, uden at invitere mig med. Når jeg en sjælden gang får en invitation, er det ofte i sidste øjeblik.

Nu er jeg selv sådan en, der går ud fra, at jeg ikke er inviteret, hvis jeg ikke får en invitation. Jeg har også svært ved at spørge min kæreste om, jeg er inviteret med, og hvis ikke, hvorfor. Det er sket så mange gange nu, at jeg frygter deres manglende invitationer skyldes, at de ikke kan lide mig. Jeg gør ellers mit for at få et godt forhold til dem, og de behandler mig også venligt og åbent. Alligevel bliver jeg sjældent inviteret, selvom jeg ved, at min kærestes søster tit har sin kæreste med.

Jeg inviterer ofte min kæreste med, når min familie holder noget, og her kan han endda finde på at beklage sig, hvis han får invitationen mindre end en uge før. Ifølge min kæreste, kan hans familie godt lide mig og synes, at jeg er sød. Jeg har forsigtigt fortalt ham om det her, men han slår det hen og mener, at jeg er fjollet. Hvad tænker du? Overreagerer jeg?

Vibeke Dorph råder til at dele tankerne med kæresten

Mon ikke din bekymring bunder i en følelse af, at din kærestes familie ikke anerkender dig som hans egentlige kæreste, siden de ikke inkluderer dig mere i familien?

Den bekymring forstår jeg godt, men jeg synes, du skal slå koldt vand i blodet og gå mere rationelt frem. For familier er forskellige, og desværre er ikke alle lige taktfulde, hvilket oftest blot skyldes tankeløshed. Din kærestes familie tænker måske, at vil han have dig med, så vil han nok selv gøre opmærksom på det.

Og jeg synes da også, at det er din kæreste, du skal gribe fat i. For han lægger måske ikke så stor vægt på den slags familieting, som du gør, og han kommer derfor ikke til at ændre adfærd, før du får fortalt ham, at du oplever de manglende invitationer som en manglende accept af dig. Fortæl ham derfor, at du savner at blive lukket ind i hans familie, så du også kan blive en del af de oplevelser, de har der.

Der er intet galt i, at du føler, som du gør, I to har kendt hinanden længe, så det er kun naturligt, at du bliver lukket mere ind i familievarmen. Lad dog være med at bebrejde din kæreste, for som sagt, hans ageren skyldes sikkert ubetænksomhed. Gør ham derfor blot opmærksom på, at du savner at dele den del af jeres forhold også. Det kan så være, at der fortsat er arrangementer, som han godt vil have for sig selv, og fred være med det.

Blot er det vigtigt, at han bliver bekendt med, hvordan du har det, så I kan få tingene ændret. At fortælle, hvordan man har det, og hvad man ønsker i et forhold, er vigtigt for, at det bliver et godt et af slagsen. Så her har du en glimrende chance for at øve dig i det.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.