kæreste skiftet mening flytte

Min kæreste har skiftet mening om at flytte

Da vi begyndte at blive seriøse kærester, sagde han, at han var villig til at flytte ned til mig og mine to børn. Nu har han så ændret mening. Jeg kan ikke flytte op til ham, så længe mine børn går i skole og bor hjemme. Jeg troede, det skulle være os to, men nu er jeg kommet i tvivl, fordi han ikke vil flytte. Hvad gør jeg?

Spørgsmål om at flytte sammen med kæreste

Min kæreste er i slutningen af 50’erne, mens jeg er 10 år yngre. Vi har kendt hinanden i et år nu, men bor i hver sin ende af landet, så det er ikke så ofte, at vi kan ses. Vi taler og skriver dog sammen hver dag.

Da vi begyndte at blive seriøse kærester, sagde han, at han var villig til at flytte ned til mig og mine to børn, når tiden kom. Nu har han så ændret mening.

Han har nemlig fået et nyt job i nærheden af, hvor han bor, og han kan slet ikke se, hvorfor han skal sige det op for at flytte ned til os, når nu han er så glad for det. Jeg gjorde det ellers klart fra start, at jeg ikke selv var flytbar på grund af mine børn. Alligevel foreslår han nu, at vi skal flytte op til ham, men det kommer ikke til at ske, så længe mine børn går i skole og bor hjemme.

Jeg er dybt ulykkelig, for vi havde ellers lavet planer om, at det skulle være os to, vi skulle giftes og være familie, men nu er jeg kommet i tvivl, fordi han ikke vil flytte. Jeg er så ulykkelig over, at han er vendt på en tallerken, men han forstår det ikke.

Jeg elsker ham fortsat og vil gerne have det til at fungere. Så hvad gør jeg?

Venlig hilsen Hanne.

Vibeke råder til at lægge en plan

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at de planer, som du og din kæreste hidtil lagde sammen, alligevel ikke bliver til noget – for nu. Alligevel synes jeg, at du skal prøve at se situationen fra hans side.

Han er som du et voksent menneske, der sikkert er godt forankret i det miljø, han bor i. Hvor du har dine børn, så har han et job, som han er glad for. Jeg kan godt sætte mig ind i, at det i hans alder er svært at rykke op og flytte et helt nyt sted hen, hvor han mere eller mindre skal starte helt forfra.

Egentlig siger det noget godt om ham, selvom det sikkert lige nu er svært for dig at se. Det fortæller nemlig, at han er en seriøs mand, der tænker sig om, og som udover dig også har et liv, som han er glad for, og som han ikke sådan lige vil eller kan give køb på.

I stedet for at I to nu spilder tiden på at bebrejde hinanden, så se i stedet situationen, som den rent faktisk er. I er to fornuftige og voksne mennesker, der har jeres at se til, og det må I indrette jer efter.

Lav derfor en plan for, hvornår I kan ses og hvordan. Der er weekender, ferier, fridage osv. så det må kunne løses. Vil I hinanden, så skal I nok få det til at fungere, bliver I ved med at skændes om, hvem der har lovet hvem hvad, så er jeg bange for, at det ikke gør det.

Og nej, det bliver nok ikke lige præcis, som I hver især har drømt om, men det må blive så godt, det nu kan. For husk på, tiden går, dine børn bliver ældre, din kæreste kan få lyst til at prøve noget nyt, så der kommer et tidspunkt, hvor I to kan gøre præcis, som det nu passer jer begge bedst.

Skriv til Vibeke

vibeke i tekst.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.