connie nielsen

Connie Nielsen: ”Det, tror jeg, at der er virkelig mange kvinder, der har brug for at høre”

Dette efterår er skuespiller Connie Nielsen aktuel i tv-serien ’Drømmeren – Karen Blixen bliver til’ på Viaplay i rollen som den verdensberømte forfatter. Og fortællingen om Karen Blixens liv er én, som mange kvinder kan lære noget af, mener skuespilleren.

Skuespiller Connie Nielsen er højaktuel i rollen som Karen Blixen i Viaplay-serien ’Drømmeren – Karen Blixen bliver til’, der har premiere den 18. september.

For skuespilleren, der især er kendt for danske og internationale film som ’Brødre’ og ’Gladiator’, er fortællingen om Karen Blixen og hendes liv vigtig. Især for os kvinder.

Det fortæller hun i et interview til Eurowoman, der er på gaden den 29. september.

Connie Nielsen, der også er medvirkende producer på serien, vil nemlig gerne vise os, hvad der gjorde Karen Blixen til noget helt særligt. Og det inkluderer ikke kun hendes litteratur.

”Det er en fantastisk historie at fortælle til kvinder, der ikke føler, at de har opnået de ting i livet, som de gerne ville. For dem kan hun (Karen Blixen, red.) være en rollemodel, der minder om, at det aldrig er for sent,” siger skuespilleren.

For historien om den verdensberømte forfatters liv er ikke kun, som den bliver fortalt i filmen ’Mit Afrika’.

”Den fortæller ikke, at hun først blev forfatter, efter at hun havde tabt alt. Hun havde mistet sin farm i Afrika, var gået bankerot og blev forladt af sin elsker, hvorefter han døde, og hun skulle begrave ham. På ganske kort tid mistede hun alt, hvad hun elskede og troede på, ikke mindst sin fremtid,” fortæller Connie Nielsen.

En rollemodel

Ved seriens start står Karen Blixen i den værst tænkelige situation og bærer en næsten umenneskelig byrde af sorg og sygdom, psykisk nederlag og muligvis også en kæmpe depression, efter hun forgæves har forsøgt at begå selvmord, forklarer skuespilleren.

Karen Blixen befinder sig på et nulpunkt i livet. Og det, mener Connie Nielsen, er med til at forme hendes forfatterskab, men endnu vigtigere er det et vidnesbyrd om, hvordan Karen Blixen evnede at genopfinde sig selv, da livet var allermest hårdt. Noget, som alle kan lære af.

”Man siger, at Karen Blixen genopfandt sig selv, da hun blev forfatter, men som jeg ser det, var det faktisk først her, på den dybeste bund i livet, at hun opfandt sig selv. At hun formåede bevidst at skabe Karen Blixen siger noget om, hvor meget magt vi har over vores eget liv, hvis vi beslutter os for noget,” siger Connie Nielsen og uddyber:

”Vi ser, hvordan hun mod alle odds lægger en plan og sætter sig et mål til trods for, at alle siger til hende, at hun ikke kan. Men hun tror på sig selv. For mig er Karen Blixen et eksempel på, hvor meget vi som kvinder kan opnå, når vi virkelig tror og siger nej til tvivlen.”

”Undersøgelser viser, at piger, indtil de er otte år, tror, at de er lige med drenge, og så, lige pludselig, tror de ikke længere, at de når lige så langt som drenge. Det underminerer kvinder, at de som børn har fået at vide, at der er ting, de ikke kan, fordi de er piger.”

”Det, jeg vil sige med serien, er, at det aldrig er for sent, og det, tror jeg, at der er virkelig mange kvinder, der har brug for at høre.”

Læs hele interviewet med Connie Nielsen i Eurowomans oktobernummer, der er på gaden den 29. september. Her fortæller hun mere om at vokse op med en voldelig far, om ikke altid at føle sig værdsat som skuespiller og om at befinde sig midt i overgangsalderen – med alt, hvad den indebærer.