Se valgvideoerne fra det amerikanske præsidentvalg

Se de vilde valgvideoer: Trump gør grin med en handikappet, og Clinton smadrer en computer med en hammer

Når amerikanerne vågner denne tirsdag, er det store valgdag i USA.

I de sidste døgn op til præsidentvalget er de amerikanske vælgere blevet bombarderet med valgvideoer, hvor Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump har slået på de temaer, de selv tror, er mest udslagsgivende i håb om at overbevise tvivlerne i slutspurten.

Det er især i svingstaterne, at kandidaterne og deres allierede har sat ind i den sidste uge op til valget, hvor der ifølge New York Times er blevet brugt 86 millioner dollars, svarende til knap 580 millioner danske kroner, på kampagnevideoer i bedste sendetid.

Her er nogle af de nyeste kampagnevideoer fra de to kandidater og fra allierede interesseorganisationer, der ikke nødvendigvis er officielt tilknyttet kandidaterne.

Donald Trump

1. "Bad News". I denne valgvideo fra 5. november hører vi en stemme, der vækker minder om teaseren til en dramatisk Hollywoodfilm, advare amerikanerne om at vælge en præsident, som FBI undersøger for at have brugt en privat mailserver i sit offentlige virke som udenrigsminister. Videoen er betalt af pro-Trump-gruppen Future 45.

2. "The Clinton Way". I denne video fra 5. november ser man en kvinde, der er klædt ud som Hillary Clinton, smadre en computer og en telefon med en hammer og en boremaskine, mens der krydsklippes til virkelighedens Clinton, som fortæller, at hun går meget op i at være transparent  over for befolkningen. Videoen er betalt af pro-Trump-gruppen Future 45.

3. "Unfit". "Hillary Clinton bliver igen undersøgt af FBI, efter at hendes emails blev fundet på den perverse Anthony Weiners computer. Tænk på det." Sådan lyder den dramatiske speak i denne kampagnevideo fra 3. november, mens dyster musik kører i baggrunden. Trumps officielle kampagne står bag videoen.

Hillary Clinton

1. "What he Believes". I denne valgvideo fra 1. november hører man Donald Trump udtale sig nedværdigende om kvinder. Det gælder blandt andet den famøse "Grab 'em by the pussy"-udtalelse og citater som: "At sætte en kone til at arbejde er en meget farlig ting" og: "Når jeg kommer hjem, og maden ikke er klar, bliver jeg virkelig gal." Clintons officielle kampagne står bag videoen. 

2. "We are America". I denne valgvideo fra 3. november hører man blandt andet Donald Trump gøre grin med en handikappet New York Times-journalist og udtale sig om, at han "på en måde elsker krig." Clintons officielle kampagne står bag videoen. 

3. "Roar". I denne godt ét minut lange video fra 5. november ser man en lang række forskellige amerikanere i forskellige farver og aldre med udtalelser som "Jeg stemmer for respekt" og "Jeg stemmer for vores fremtid", mens popsangerinden Katy Perrys "Roar" kører i baggrunden. Clintons officielle kampagne står bag videoen. 

Se mange flere valgvideoer i denne database hos det amerikanske magasin New Republic.

LÆS OGSÅ: Giv et abonnement i gave

LÆS OGSÅ: Guide: Her kan du komme til amerikansk valgfest

LÆS OGSÅ: Fra Sex and the City til Alene Hjemme 2: Husker du også Donald Trump fra disse film og tv-serier?