Diagnoser, en spirende homoseksualitet og et atypisk sind gjorde det meget svært at få venner og følge med i skolen, da sangeren og realitystjernen Sigmund var ung. Det fortæller han i podcasten ”Hele vejen rundt”, der ligger i Apple Podcasts.
En fast støtte at læne sig op ad var det, der skulle til for at få X factor stjernen til at trives i de unge år, hvor han gik på balletskole i Holstebro.
LYT TIL AFSNITTET MED SIGMUND TRONDHEIM LIGE HER
– Jeg har haft en slags støttepædagog. En ung fyr, der boede i Aarhus, som jeg tog over og besøgte og var sammen med og havde gode tider med, da jeg havde det svært på balletskolen. Han var virkelig fantastisk. Han var min følgesvend i mine teenageår, hvor jeg havde det rigtig dårligt, husker Sigmund.
En fast følgesvend
Sigmund var den eneste dreng i balletklassen, og de drenge, han kendte hjemmefra, kunne han langt fra identificere sig med. Men så fik hans lærer på balletskolen en idé. Sigmund skulle have en ven, der arbejdede på balletskolen.
– Min lærer syntes, det kunne være så fedt, hvis jeg kunne få en ven, du ved en drengeven, der var lidt ældre. Ditlev havde jo styr på sit liv. Han var en fantastisk person og vellidt af hele skolen, og så aftalte vi, at han skulle være min vejleder og min følgesvend, og så tog jeg til Aarhus og var hjemme ved ham en masse weekender gennem nogle år, husker i dag 24-årige Sigmund.
– Det var virkelig fantastisk og virkelig godt for mig, også fordi så kunne min familie få et lille pusterum fra mig og min syge hjerne, griner Sigmund, som er opvokset i en kernefamilie med mor, far og lillesøster i landsbyen Sørvad i Midtjylland.
Et forbillede at spejle sig i
Hos Ditlev i Aarhus kunne Sigmund tale frit om sine problemer.
– Alle de der ting man ikke altid magter at tale med sine forældre om. Jeg havde ikke særligt mange venner, og jeg rendte mest rundt og lavede musikvideoer til Lady Gaga i Sørvad og var kreativ og mærkelig og socialt akavet. Mine forældre var bekymrede og tænkte: ”Hvad skal der dog blive af ham?”
I dag er Sigmund godt i gang med sin musikkarriere og drømmer om det store udland. Den dag i dag er han stadig taknemmelig for den støtte, han fik af Ditlev dengang.
– Jeg ser tilbage på mit og Ditlevs forhold sådan, at jeg havde brug for en ung mand at spejle mig i. Han spillede basketball og var helt straight og almindelig. Det var så fedt at være – du ved – well liked. Jeg følte, at han kunne lide mig. Vi hyggede os så meget, og han delte også sine erfaringer med de ting, han havde haft det svært med. Det var dejligt at opleve, at vi bare alle sammen er mennesker, og jeg har det hverken værre eller bedre end andre unge mennesker, fortæller Sigmund.
Om podcasten 'Hele vejen rundt'

Hele vejen rundt om de kendte
Der findes omveje, afveje, lige veje og genveje. Der findes kommandoveje og veje, der går lige i hjertet.
Vi spørger en række kendte mennesker om deres veje rundt i livet.
Hvornår har livet været lige ud af landevejen, og hvornår har de for alvor mistet vejgrebet?
LYT TIL HELE VEJEN RUNDT