For nylig faldt Sonja Oppenhagen over et billede af en ung fyr - og det rev op i gamle minder

Som 14-årig havde Sonja Oppenhagen en helt særlig – og meget romantisk – vinter. Det fortæller hun i et stort interview i Hendes Verden.

Hvordan Sonja Oppenhagen fik sit første kys er som taget ud af den Morten Korch-film, som hun var med i som helt ung.

I Hendes Verden uge 16 sætter hun ord på den romantiske episode.

”Mit første kys fik jeg af en smuk, lyshåret dreng en vinteraften i min gadedør. Det var min første lille forelskelse, og jeg var 14 år gammel. Jeg havde mødt ham på en skøjtebane på Enghave Plads i København. Dengang overrislede man pladsen med vand, når frosten kom, og så løb alle på isen med nyslebne skøjter,” fortæller skuespilleren og fortsætter:

”Jeg husker ikke, hvordan vi begyndte at tale sammen. Men han har med garanti været god til at skøjte. Og så havde han meget smukke lyse krøller. En aften fulgte han mig hjem. Og så fik jeg mit kys. Det føltes som tusinde sommerfugle i maven. På en iskold vinterdag. Vi skøjtede sammen, og han fulgte mig hjem, indtil det begyndte at tø. Og så var det det.”

Efter mange år dukkede minderne om ham dog for nyligt op igen.

”Sjovt nok fandt jeg et billede af ham for ikke så længe siden, da jeg ryddede op i nogle kasser i mit sommerhus. Et pasbillede af den type, man udvekslede med venner og klassekammerater dengang. Der var han igen efter alle de år. Med sit smukke drengeansigt og sine lyse krøller. Og jeg tænkte bare: Ej, hvor er han sød!”

Læs hele det store interview med Sonja Oppenhagen på linket nedenfor. Her fortæller hun også om en tilbagevendende krise, som hun får med et helt særligt interval, om hvordan hun elskede at være barneskuespiller, men ikke ønskede det for sine egne børn – og hvordan hun følte, at hun på et splitsekund mistede alt, hvad hun havde, da hun var teenager.

Om Sonja Oppenhagen

  • 75 år.
  • Uddannet på teaterskolen i Odense og har siden optrådt på teatre i hele landet og medvirket i en stribe film og tv-serier heriblandt klassikerne Matador og Huset på Christianshavn.
  • Gift med Stig Christensen og mor til to voksne børn.