Anne Laxholm om at blive mor

Anne Laxholm: ”Det var en stor omvæltning for mig, da jeg blev mor som 38-årig”

Det var ikke nemt for Anne Laxholm at blive mor. Det var nemlig både en tid, som var præget af en masse arbejde, men også ensomhed. Det fortæller hun i Hendes Verden.

For Anne Laxholm er det ambivalent at tænke tilbage på tiden, hvor hun blev mor. For på den ene side var det en ensom periode for hende, men samtidig er det hendes livs højdepunkt.

Det åbner hun op om i et stort interview i Hendes Verden nummer 40.

Ægteparret Anne og Hans-Henrik Laxholm havde dengang boet i England i en lang årrække, hvor de konkurrerede i nogle af verdens største og bedste dansekonkurrencer – og børn var derfor ikke ligefrem dét, der stod øverst prioriteringslisten. 

”Børn var ikke noget, vi overvejede, for der var altid en ny turnering og et nyt mesterskab. Det var en stor omvæltning for mig, da jeg så blev mor som 38-årig, for der var jo ingen bedsteforældre i nærheden, og jeg kendte ingen andre dansere, som havde børn. Jeg var den eneste,” fortæller Anne Laxholm, som igen i år sidder med ved dommerbordet i det populære danseprogram ’Vild med dans’.

”Hans-Henrik fortsatte med at rejse meget, så jeg tænker tilbage på graviditeten som nogle ensomme måneder, og samtidig var det nok mit livs højdepunkt at blive mor.”

Aldrig igen

Foruden at der var fuld fart på dansekarrieren, og at Hans-Henrik Laxholm fløj hele verden rundt, havde parret, efter de var flyttet til England, også startet en virksomhed, som solgte dansekjoler, kjolestoffer og alt andet udstyr til dansere. For at butikken kunne løbe rundt, måtte den nybagte mor hjælpe til.

”På det tidspunkt var vores firma ikke stort, så jeg måtte tage på arbejde nogle timer hver dag for at hjælpe til, da Lisamaria var kun seks uger gammel. Jeg havde helt naivt regnet med, at hun bare kunne stå i en barnevogn uden for mit kontor, mens jeg arbejdede,” fortæller Anne Laxholm til Hendes Verden.

”Sådan gik det ikke helt, men heldigvis fik vi en dansk pige til at komme og passe hende hjemme i vores hus, mens jeg gik på arbejde. Det var også grunden til, at vi ikke fik flere børn. Jeg ville ikke gennem det en gang til.”

Læs hele det store interview med Anne Laxholm i her. Der fortæller hun meget mere om, hvordan hun kom ind i danseverdenen, hvordan det var at flytte til udlandet at bo i 28 år – og derefter at komme retur til Danmark, men også om op- og nedturene i hendes ægteskab med Hans-Henrik Laxholm.

Om Anne Laxholm

  • 71 år.
  • Født i Humlebæk og uddannet tresproglig korrespondent.
  • Blev sammen med sin mand de første danske amatørverdensmestre i 1979 og i 1980, ligesom parret senere vandt europamesterskabet i 1985 som professionelle og US Open hele tre gange.
  • I dag indehaver af Dance Academy Laxholm i Hørsholm, hvor hun også bor.
  • Gift med Hans-Henrik Laxholm, som hun har datteren Lisamaria med.
  • Dommer i Vild med dans, som lige nu ruller over skærmen på TV2 for 20. gang.